woensdag 27 januari 2016

Wees wijs met waarheid

‘Denemarken kocht eerste plek in ranglijst minst corrupte landen’
Opvallend veel Scandinavische landen in top 5

De Speld toont iedere dag aan hoe makkelijk het is om kranten vol te schrijven met wijsheid en waarheid.

Het zou wat zijn als mensen hun eigen waarheid wat meer met een korrel zout zouden nemen. We weten niet eens wat leven is, we geloven maar wat of we nemen het aan onder de aanname dat we het dan echt weten.

Het lastige van weten is dat het een soort misplaatst rechtvaardigheidsgevoel triggert. Een zwart-witte manier van denken over yin en yang, over goed en kwaad over nullen en enen, over lichtmassa en lichtgolf.

Pas als je de relativiteit van ons denken inziet en twijfel toelaat, kun je een ander begrijpen en nieuwe waarheid ontdekken en onze eeuwigheid en gelijkheid ervaren.

Goed is kwaad, 0=1, Yin is Yang, massa=licht. Het heelal heeft geen begin en geen eind. Het heelal is een perpetuum mobilé. Een eeuwig oscillerend orgaan met de naam God of Jaweh of Allah of heelal.

Het einde is het begin van iets nieuws en het begin was het einde van iets ouds.

Dat zegt de wet van behoud van energie. Actie is reactie, evenwicht, ik en jij, jullie en wij. Iedere kennis is bruikbaar, ieder begrip is inzicht vanuit een bepaald perspectief. Alleen liefde overwint onze verschillen.

Liefde is twijfel toelaten, het onvergeeflijke vergeven, weten dat 'niet weten' wijsheid is. En wie wijs is, overwint zichzelf en geniet van alles, vallen en opstaan, goed en kwaad, balancerend, als een kind zo blij, als een ouder zo verstandig, als een volwassene zo wijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie op mijn blog
De regels zijn:
- durf te vragen
- fris in je hoofd
- help een ander
- wees correct
- doe mee